Monday, May 23, 2011

puisi aku untuk geng penulis senja babi

hoi ''''''''''' penulis senja anjing ni aku nak tunjuk aku punya puisi lebih baik dari kau


tinggal tapak-tapak
berbekas dari jantung ke hujung jari
dari mata ke hujung hati
sama saja
kau pergi sekarang... atau esok hari
sudah tertanam ... tapak-tapak dihati
berkali kuhapus
berkali menjelma lagi
tinggal tapak-tapak tak ingin pergi
dirimu ... sudah tak ada di sini
air mata berlinang tak tertahan lagi
sekuat manakah diri bertahan
semakin bergerak
semakin terbenam
dari jantung ke hujung jari
dari mata ke hujung hati


kan aku dah cakap pandai aku dari kau penulis senja anjing. jadi  jangan syok kau dalam dunia puisi. puisi ko tak akan diterima public anjing

14 comments:

Haris Kaito said...

kalau awak nie orang Islam...sy harap awak tak kutuk2 orang yer...ingatlah dosa... :)
saya nak ucapkan terima kasih sebab singgah blog sy...ada jugak lah trafik blog sy kan dan tinggalkan komen yang begitu ''indah'' :)

Ahmad Haziq Azlan said...

tahniah buat dirimu.
walaupun aku dapat BM A+, tapi BM ko lagi A+++++++++++.
hebat puisi kau

Miss Dolce and Gabbana said...

tahniahlah eh sebab dah berjaya buat puisi kau tu.Kau buat silap sesama manusia Allah tak akan maafkan dosa2 kau..itu kalau kau masih ingat hukum agamalah.hehe.btw tahniahlah ye.kau mmg hebat!

Haris Kaito said...

hadis Abdullah bin Mas'ud r.a katanya: Rasulullah s.a.w bersabda: Mencaci dan memaki orang-orang Islam adalah fasiq dan memerangi mereka adalah kafir :)

*cik syu* said...

teruknyer perangai ..

nurAMALLINA said...

kau kurang kasih sayang kannn. alaa. aku paham sangat la orang mcam kau ni. sakit mental

nelly said...

cian .kurang kasih sayang ~

akmall said...

yang macam ni kena SKMM ni...

MaiRa QuEeN said...

meletup dah kau!!makwe penulis senja datang lagi blog kau!!aq yang buat kau femes...jgan lupa jasa aq!!kalau aq xpomote blog kau dekat group2 blogger xde traffic kau!!..hahahahahha....sila knang jasa...cukup la sekali kau kata aq anjing..yang kau ulang komen yang sama kat semua entry terbaru aq pehal??ingat aq tak reti bace ker??kesian kau xde idea..sebab kau xpandai berceloteh macm aq..dtg la lagi blog aq..aq jemput plak kali nie..

http://ctqueen.blogspot.com/
aq nie giler traffic jgan lupe aq yang pomote blog kau!!

Cik Teddy said...

awk,knpe ckp mcm tu?^_^

mushroom said...

ko baby kan aku? baby lah ko ni

☀ Izzaty Hedry☀ said...

kau dpt apa erk dok kutuk owg cm ney.. kau dpt dosa je..^.^

❤ мιzz-уαуαιєуα ❤ said...

:patut lew yang follow koe nie ade sowunk jep...sbb orang lain x hingin mahu follow blog koe yg begong tahu...bodoh

N Athirah said...

Assalamu'alaikum...
Aku tak tau la apa salah Abg PS kat kau sampai kau kutuk2 dia... aku pelik sgt2 la sbb kau buka blog ni semata-mata nk kutuk Abg PS.

Aku nk bgi komen kat sini sbb aku pun PENULIS juga. di sini kau dh membuat kesalahan undang2 hak cipta dgn menciplak karya Abg PS. Kau blh disabitkan kesalahan melanggar hak cipta.

kau ada ckp penulisan abg PS mcm budak darjah 1 kan. kau siap complain ayat dlm puisi tu.
di sini aku dh nmpk pengetahuan penulisan kreatif dlm diri kau terlalu-lalu cetek. Kau bukan sahaja dh kutuk Abg PS, secara xlangsung kau dh kutuk seluruh penulis dunia.

Puisi itu madah kata...
Madah2 itu indah dan tidak wajar untk dipertikaikan. Sebagai contoh madah indah ialah ayat Al-Quran. Kau baca la susunan ayat Al-Quran itu dengan tafsirnya. Adakah ayat Al-Quran pun kau nk kata ayat bdk drjah satu? ayat org bodoh? Sehinggakan kau kutuk "anjing" atau lebih dari itu?

Sebagai Muslim, tentu kau tak hendak kutuk ayat Al-Quran sebagaimana kau kutuk Abg PS kan.

Dan sebagai org yang waras, xwajar kau nk kutuk2 Abg PS sbb secara xlangsung kau dh kutuk2 penulis lain. Tanpa penulis, tak adanya kau nk beljar mcm wktu kau drjah 1 sampai skrg. Even tadika pun kau xblajar apa2 lgsung kerana tiadanya penulis.

Kau fikir-fikirkan lah...
Kalau kau xpuas hati dgn aku, dipersilakan contact aku di FB email: nathirah_perwila@yahoo.com

Aku xsuka org yg kutuk2 penulis ni. Dan aku berminat nk tau kenapa kau beriya2 sgt nk kutuk Abg PS.

Kalau kau puas hati dgn komen aku ni, xhendak contact aku pun tak apa. Tapi berhentilah mengutuk2 org.